The Butterfly Button

לביבות ספגטי עם גבינה:

מצרכים:
חצי חבילת ספגטי
2 ביצים
200 גרם גבינת גאודה מגורדת
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח
רבע כוס שמן קנולה לטיגון.

אופן הכנה:

מבשלים את הפסטה, כשהפסטה מוכנה מסננים
ומקררים, מוסיפים את הביצה, הגבינה, המלח והפלפל
השחור ומערבבים הכל יחד. מחממים מחבת על אש,
שופכים שמן על המחבת כשהשמן חם, מגלגלים עם כף
ומזלג לביבות ספגטי ומניחים על המחבת. מטגנים
מספר דקות בשני הצדדים. מוציאים מהמחבת ומניחים
על נייר סופג. ניתן לאפות בתנור לתנור שחומם מראש
ל200 מעלות.
מכניסים את הלביבות ואופים כרבע שעה.


בצק עלים עם תרד וגבינה:

1 חבילת בצק עלים שימרית
100 גרם גבינה מלוחה
1 כוס תרד קצוץ מבושל
1 ביצה
למריחה
1 ביצה טרופה

מערבבים בקערה את המלית: תרד, גבינה וביצה למלית
אחידה. ניתן להשתמש בתרד קפוא.
כדי שהבצק יהיה חלק, מרדדים על נייר האפייה איתו הוא
מגיע. חוצים את הבצק באמצע וחותכים לרוחב עוד שלושה
פסים, כך שיש לנו 8 ריבועי בצק.
בכל ריבוע אנחנו מסמנים ריבוע פנימי.
ממלאים את הריבוע הפנימי עם מלית התרד אחרי
שהריבועים מלאים במלית, מורחים מסביב למלית על
הבצק ביצה טרופה, מעבירים את הבורקס עם נייר האפייה
לתבנית אפייה לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות
מכניסים את התבנית אופים כ-25-20 עד שהבצק משחים.


פשטידת תפוחי אדמה וגבינות:


5 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות דקות
1 שמנת מתוקה – 250 מל'
150 גרם גבינה מלוחה
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
2 ביצים
חצי כוס חלב
מעט מלח
כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
מקלפים את תפוחי האדמה, שוטפים ופורסים לפרוסות ממש
דקות שמים בקערה ומוסיפים את כל המצרכים מגרדים את
יוצקים את השמנת והחלב,
הגבינות, מוסיפים לקערה,
מוסיפים את הביצים וכשזה מגיע לתבלינים בזהירות עם
המלח כי הגבינה מלוחה, פלפל שחור מאד יוסיף לפשטידה.
ממליצה לטעום לפני האפייה ואם צריך משפרים טעמים.
מורחים את תבנית האפייה במעט שמן מסדרים את תפוחי
האדמה בתבנית עם הבלילה. לתנור שחומם מראש ל – 180
מעלות מכניסים את הפשטידה ואופים כארבעים דקות
מוציאים, מקררים או מגישים לשולחן חם.


גביניות:

1 חבילה בצק פיצה של שימרית
250 גרם גבינה קשה כמו טובורוג/כנען/טיב טעם
רבע כוס אינסטנט פודינג וניל
1 שקית סוכר וניל
חצי כוס סוכר
1 ביצה
כוס דובדבנים משומרים
כוס סירופ סוכר
חומרים לסירופ סוכר
1 כוס סוכר
1 כוס מים
1 כפית לימון סחוט
1 שקית סוכר וניל
מערבבים בקערה את הגבינה עם הסוכר,סוכר וניל, אינסטנט
פודינג וביצה לתערובת אחידה, פותחים את הבצק ומרדדים
לבצק דק, חותכים את הבצק לחצי ולרוחב עוד שלושה פסים
בסה"כ יש לנו 12 ריבועים, כל ריבוע ממלאים בכף מתערובת
הגבינה אחרי שמילאנו את כל הבצק מוסיפים לכל ריבוע
דובדבנים כל ריבוע מקפלים מארבעת הפינות ויוצרים גבינית
מושלמת ככה סוגרים את כל הגביניות. לתנור שחומם מראש ל -
180 מעלות מכניסים את התבנית אופים כעשרים דקות עד
שהבצק משחים בינתיים בזמן שהתבנית בתנור מכינים את
הסירופ סוכר שמים בסיר על האש את כל המצרכים, מביאים
לרתיחה אחרי שהכל רתח, מנמיכים את האש ומבשלים עוד
כחמש עד עשר דקות, מכבים את האש כשהגביניות יוצאות
מהתנור, מורחים אותן בסירופ סוכר ונותנים להן לנוח.


עוגת גיבנה וקארד לימון:

0 גרם חמאה
חצי כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
100 גרם שקדים טחונים
דק
2 חלמונים

שכבת הגבינה:

100 גרם חמאה
1 כוס סוכר
3 ביצים
250 גרם גבינה מסקרפונה
250 גרם גבינה %5
250 גרם שמנת חמוצה
1 שקית אינסטנט פודינג
וניל
1 כוס קמח תופח

שכבת קארד לימון:

1 קליפת לימון מגורדת
חצי כוס סוכר
חצי כוס מיץ לימון סחוט
30 גרם חמאה
חצי כוס שמנת מתוקה
3 חלמונים
1 ביצה
שכבת קצפת:
250 גרם שמנת מתוקה
3 כפיות סוכר

שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ומערבבים הכל ביחד עד שהבצק
נהפך לעיסה אחידה. משמנים תבנית אפייה ומצפים את התבנית ואת הצדדים
בנייר אפייה.
מכניסים את התבנית למקרר עם הבצק ומכינים את המלית, את החמאה
החלמונים, הסוכר והוניל לשים במקסר ולהקציף עד קבלת קצף אורירי ותפוח.
מוסיפים את הגבינה והשמנת החמוצה ומערבבים הכל ביחד במהירות איטית
מוסיפים את האינטסנט פודינג וניל לתערובת ומערבבים על לקבלת עיסה
אחידה, מוציאים את העוגה עם הבצק מהמקרר יוצקים את הבלילה על תחתית
העוגה ומכניסים לאפייה בתנור, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות,
מכניסים את העוגה, אופים עשר דקות ומנמיכים את האש ל - 160 מעלות
מכינים את קארד הלימון, במעבד מזון טוחנים את קליפת הלימון עם הסוכר עד
לקבלת אבקה דקה. בסיר קטן שמים את הסוכר והלימון, מוסיפים חמאה ומיץ
הלימון ומבשלים עד שהכל נמס והופך לנוזל. מערבבים את החלמונים, ביצה
ושמנת מתוקה לעיסה אחידה, מנמיכים את האש, כשהסוכר נמס ויש לנו
בלילה, מוסיפים את החלמונים והשמנת ומערבבים מערבבים מהר, מערבבים
הכל ביחד עד שהפודינג מסמיך, מורידים מהאש ממשיכים לערבב עד שאין
גושים, מעבירים לקערה ומכניסים לקירור במקרר. ביום ההגשה - מקציפים
שמנת מתוקה עם הסוכר, מקשטים את העוגה מסביב עם שכבת קצפת ובאמצע
יוצקים את הקארד לימון, מכניסים למקרר ונותנים לעוגה להתקרר עוד כשעה
שעתיים עד ההגשה.

לעמוד הבא>>

img