The Butterfly Button

פילו עם מלבי:

1 חבילת עלי פילו מופשר
100 גרם חמאה מומסת
למילוי
3 כוסות חלב
חצי כוס סוכר
1 מקל וניל
5 כפות קורנפלור+1 כוס חלב – מעורבב ביחד

שמים סיר על האש, יוצקים פנימה 3 כוסות חלב עם סוכר ומקל ווניל
ומבשלים. מערבבים בכוס נפרדת 5 כפות קונפלור ומוסיפים לסיר עם
החלב ומערבבים כל הזמן, עד קבלת מלבי סמיך. להוריד מהאש,
להוציא את מקל הוניל ולשים בצד.
פותחים את עלי הפילו.
מורחים בתבנית עלי פילו בחמאה מומסת ומשטחים בתבנית.
להניח ארבעה עלי פילו כל אחד מהם מרוח בחמאה אחד על גבי
השני.
לצקת את המלבי על עלי הפילו.
למרוח עלה פילו נוסף בחמאה ולכסות את המלבי.
להוסיף עוד שני עלים מרוחים בחמאה ולהניח על העלה העליון.
לחתוך את עלי הפילו לריבועים.

סירופ סוכר:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
כפית מיץ לימון סחוט
חצי מקל וניל


עוגת גבינה במיקרו (3 דקות):

1 חבילה גבינה לבנה – 250 גרם
1 ביצה
2 כפות אבקת סוכר
1 שקית סוכר וניל
2 כפות אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנה:
שמים בקערה את הגבינה, מוסיפים סוכר וניל,
אבקת סוכר ומערבבים.
מוסיפים את הביצה ומערבבים.
מוסיפים את אבקת האינסטנט פודינג ומערבבים הכל
ביחד.
מסדרים כוסיות מעבירים מהבלילה לכוסיות.
מכניסים למיקרו לשלוש דקות והופ! מוכן
מפזרים מעל אבקת סוכר ויש לכם עוגה נהדרת.


עוגת גבינה אפויה בציפוי מרנג:

שכבת הבצק
100 גרם נטורינה
חצי כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
50 גרם שקדים טחונים
2 חלמונים
1 כוס קמח תופח
שכבת הגבינה
100 גרם חמאה
1 כוס סוכר
3 ביצים
2 חלמונים
500 גרם גבינה לבנה %5
250 גרם שמנת חמוצה
2 כפות קורנפלור
רבע כוס חלב
1 שקית אינסטנט פודינג וניל

שכבת המרנג
4 חלבונים
1 כוס סוכר

שלב ראשון – מכינים את הבצק:
שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ומערבבים הכל ביחד עד שהבצק
נהפך לעיסה אחידה.
הבצק רך ונעים. משמנים תבנית אפייה ומצפים את התבנית ואת הצדדים
בנייר אפייה

הכנת המלית:
את החמאה החלמונים, הסוכר והוניל לשים במקסר ולהקציף עד קבלת קצף
אורירי ותפוח.
בקערה נפרדת לערבב את הגבינות ביחד, את הקורנפלור להמיס בחלב
ולהוסיף לתערובת הגבינות. להוסיף את תערובת הגבינות למקסר ולערבב
הכל ביחד, להוציא את התבנית עם הבצק מהמקרר ולצקת את הגבינות על
הבצק. לתנור שחומם מראש – בחימום למעלה ולמטה – לא טורבו – בחום
של 180 מעלות, מכניסים את העוגה
אחרי עשר דקות להוריד את החום ל – 160 לעוד כשלושים-ארבעים דקות עד
שהעוגה משחימה מעט למעלה

הכנת שכבת המרנג:
מקציפים את ארבעת החלבונים הנותרים עם הסוכר לקצף חזק ויציב,
מעבירים את קצף הביצים על העוגה. כל פעם כף או בשקית זילוף. מחזירים
לתנור לעוד כ-15 דקות.
מוציאים מהתנור, לא נוגעים בעוגה, מקררים אותה ואחרי זה מכניסים למקרר
לפחות לחמש או שש שעות
אני יודעת שזה נורא קשה אבל רק ככה הטעמים בעוגה יהיו מושלמים!
אחרי שהעוגה ישנה היטב במקרר מוציאים אותה ומתחילים לחגוג.


פשטידת פטריות ובצל:

(תבנית בקוטר 26 ס"מ)
שמן זית
4 בצלים בינוניים, קלופים ופרוסים דק
כ־12 יחידות (450 גרם) פטריות פורטובלו בינוניות, פרוסות
לפרוסות ברוחב 8 מ"מ
4 ביצים גדולות
מלח כפית 1/2-1/3
פלפל שחור, גרוס
2/1 קופסה (125 גרם) גבינת פטה %5 שומן, מפוררת
מחממים 2-3 כפות שמן זית בסיר רחב או במחבת עמוקה על להבה
גבוהה. מוסיפים את הבצל ומטגנים כדקה. מנמיכים את הלהבה
לבינונית ומטגנים עוד 4-5 דקות, עד שהבצל מתרכך ומזהיב היטב.
מעבירים למסננת דקה ומניחים לכ־10 דקות, להגרת השמן.

מחממים באותה מחבת עוד שלוש כפות שמן זית. מוסיפים את
הפטריות ומטגנים עד שהן מתרככות ומשחימות. אם צריך, מוסיפים
עוד שמן זית. מעבירים למסננת נפרדת ומניחים לכ־10 דקות.
מחממים את התנור ל־175 מעלות בתוכנית טורבו ומשמנים את
התבנית במעט שמן זית.
טורפים בקערה את הביצים עם מלח ופלפל שחור. מוסיפים את
הבצל והפטריות ואת גבינת הפטה ומערבבים. יוצקים לתבנית,
מיישרים ומהדקים היטב.
אופים 25-30 דקות, עד שהפשטידה יציבה ושחומה. מוציאים,
מצננים 5-10 דקות ומגישים.

בתאבון:)
חג שמח לכל תושבי פסגת זאב!
מקווים שיצא לכם טעים
תשלחו תמונות:)
הילה- 0544450190

img